Zo voed je een jonge pup gezond op

Heb je een nieuwe puppy aangeschaft? Dan is het erg belangrijk om de juiste informatie op te zoeken op websites zoals bijvoorbeeld tarool.com. Zo is het belangrijk om je te verdiepen in de zindelijkheid van een hond. Hoe snel een puppy zindelijk is, hangt niet alleen af van jou, maar ook van hoeveel de fokker er al aandacht aan heeft besteed in het nest. Is je puppy na zes maanden nog steeds niet zindelijk? Neem dan voor de zekerheid contact op met je dierenarts om een ​​medische oorzaak uit te sluiten. Neem de puppy regelmatig mee naar buiten, in ieder geval na eten, spelen en slapen zodat de puppy kan plassen of poepen.

Let op de voeding van je hond

Puppy’s eten onwijs veel (onnodige) calorieën zonder het te beseffen tijdens het sporten. Wist je dat twee kaasblokjes voor een hond van tien pond evenveel calorieën bevatten als een broodje hamburger voor een gemiddelde vrouw? Dit is dus eigenlijk best wel veel voor zo’n kleine pup! Om te veel calorieën te voorkomen, kun je ervoor kiezen om je beloningen te halveren voordat je ze uitdeelt. Zo kun je dubbel zo vaak belonen met hetzelfde gedrag, en weet je zeker dat ze niet te veel eten! Wanneer je dus bent gegaan voor een herplaats je kleine hond moet je goed ervoor zorgen dat ze niet te veel eten terwijl dit helemaal niet nodig is.

Laat je hond socializen maar wees voorzichtig

Socialisatie en spelen met andere honden zijn belangrijk, maar pas op voor wilde gevechten en andere spelletjes waarbij de puppy achter kan blijven. Dit kan namelijk gevaarlijk worden voor een jonge pup. Speel alleen met honden van ongeveer dezelfde grootte, en doe dit in een veilige en gecontroleerde omgeving. Een harde bal achtervolgen, korte bochten maken, in een kuil stappen en in of uit een auto springen zijn allemaal bewegingen die de gewrichten van een hond zwaar belasten. Vermijd ze en speel in plaats daarvan een spel waarbij de puppy de bal moet vinden in plaats van hier achteraan te rennen of hem te vangen. Zorg er zelf maar voor dat je koffie schepjes toevoegen, want in deze fase dien je erg scherp te zijn!

Langzame en bedachtzame oefeningen zijn het beste

Honden groeien vaak echt alle kanten op. Eerst stijgen ze, dan groeien ze breed. Geen paniek, uiteindelijk zijn ze in proportie! Bij kleine honden is het skelet vaak al na 12 maanden volgroeid, bij grote honden kan het tot zo’n 2 maanden duren voordat deze groei klaar is. Verhoog en verlaag de beweging van je puppy dus vooral langzaam. Doe dus ook rustige oefeningen en niet te wild. Je wilt het jonge skelet natuurlijk niet te veel belasten. Denk hierbij aan lopen, joggen in je eigen tempo of speelgoed zoeken zijn rustigere vormen van beweging.

Samen de wereld goed verkennen

Beweging bij een hond is belangrijk voor het ontwikkelen van conditie en spierkracht. Maak regelmatig langzame en korte wandelingen met voldoende tijd ertussen. Dit doe je om je puppy de tijd te geven om te snuffelen en de wereld te verkennen. Zeker als je hond veilig vrij kan rennen, heeft hij de mogelijkheid om zijn motoriek goed te ontwikkelen. Lopen op zand, grind of gras of in ondiep water, over takken of rotsen stappen: dit zijn allemaal dingen wat de puppy helpt om zijn lichaam te leren coördineren. Ga dus vooral lekker op onderzoek uit samen!