Hoe kun je de tuin een fijne plek maken voor de hond?

Hondvriedelijke tuin

Honden zijn er dol op om lekker in de buitenlucht te zijn en te bewegen. Een tuin kan daar geweldig voor dienen. Hoe prettig een tuin voor een hond is, hangt wel af van de inrichting van de tuin. Ook de bereikbaarheid van de tuin speelt hierbij een belangrijke rol voor de hond. In dit artikel ontdek je drie tips die je gaan helpen om de tuin een fijne plek te maken voor de hond.

Ruimte

Ten eerste is het voor elke hond fijne om voldoende bewegingsruimte te hebben. Natuurlijk kun je je tuin niet zomaar groter maken dan die is, maar je kunt wel de inrichting zodanig aanpassen dat er zo veel mogelijk ruimte voor de hond vrijkomt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je tuin simpelweg leeg te houden. Dit gebied dient dan als pure speelruimte voor de hond. Bovendien bespaart zo een open plek je een hoop tuin onderhoud.

Tuinaccessoires

Daarnaast kun je je hond ook blij maken door een aantal tuinaccessoires aan te schaffen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een speelapparaat of een hondenzwembad in je tuin te integreren. Het plaatsen van dit soort accessoires vergt wel wat moeite, maar je hond zal zich er goed mee kunnen vermaken. Bovendien kan een zwembad ook fijn zijn ter verkoeling in de zomer, zowel voor mensen als voor honden.

Doorgang

Tot slot is het ook aan te raden om rekening te houden met een doorgang voor de hond. Het is natuurlijk ideaal als je hond naar buiten en naar binnen kan wanneer die maar wil. Dit kun je voor elkaar krijgen door een hondenluik aan te schaffen. Het is hierbij wel aan te raden om te kiezen voor een hersluitbaar hondenluik. Dit soort luiken kun je dan bijvoorbeeld afsluiten voor de nacht of wanneer je op vakantie gaat. Dit beschermt je huis tegen inbraak.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren die je kunnen helpen om de tuin een fijne plek te maken voor de hond. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een open plek, een accessoire en/of een doorgang. Het tuin onderhoud van alle drie de opties is bovendien beperkt. Dat maakt het voor veel mensen geschikt.