Een kat in huis nemen? Deze kattenmeubels heb je nodig

Zit je erover te denken om een kat in huis te nemen? Katten zijn gek op klimmen, spelen en slapen, dus is het verstandig om van te voren een aantal kattenmeubels aan te schaffen. Zo zorg je er voor dat jouw nieuwe huisgenoot zich helemaal thuis voelt.

Krabpalen

Krabpalen zijn een must have voor elke katteneigenaar. Een krabpaal is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Zo is er altijd wel iets te vinden wat bij jouw interieur past.

  • hoek-krabpaal
  • plafondkrabpaal
  • Krabton

Niet alleen zijn krabpalen erg leuk voor je kat om op te spelen en slapen, ook kan je op deze manier het krabben aan de bank afleren. Met hun nagels kunnen katten behoorlijk wat schade aan je meubels aanrichten. Door ze te leren om hun nagels te slijten aan de krabpaal, houd jij je meubels mooi en netjes. Een goede tip om ervoor te zorgen dat jouw kat hier ook echt de krappaal voor gebruikt, is om een paar druppeltjes valeriaan op de krabpaal te druppelen. Katten zijn hier gek op! Daarnaast kan je de pootjes van de kat op het sisaltouw zetten, ze krijgen snel door dat ze hier aan kunnen en mogen krabben.

Naast de krabpaal zijn er nog diverse andere krabmeubelen. Zo bestaan er krab-designmeubelen en krabplanken om aan de muur te bevestigen. Zo heeft je kat meerdere plekken om aan te krabben en is het krabben aan de bank afleren nog makkelijker.

Kattenmandjes

Dat katten veel slapen is geen geheim. Gemiddeld slapen ze maar liefst 18 uur per dag. Naast slaapplekken als de krabpaal of bank, is het fijn als je kat zijn eigen mandje heeft. Er is genoeg keuze om een leuke kattenmand te uit te zoeken. Ook kattenmandjes zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan verschillende soorten designs, patronen, stoffen en kleuren. Liever geen standaard mandje maar iets origineels? Een aantal voorbeelden van een leuke kattenmand:

  • Katten-tipitent
  • Katten-hangstoel
  • Katten-hangmat

Er is dus altijd wel iets te vinden waar zowel jij als je kat blij mee zijn!