Dit komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een puppy

Steeds meer mensen kopen een huisdier in deze corona tijd. Dat komt vooral omdat steeds meer mensen thuis opgesloten zitten en zich eenzaam beginnen te voelen. Omdat juist nu iedereen thuis werkt en geen vakantieplannen hebben. Heeft iedereen nu genoeg tijd om een puppy op te voeden. Ook is het super leuk omdat je de puppy echt ziet opgroeien. Je bent de hele dag thuis en kunt dus echt de vorderingen van de puppy bijhouden. Het zal je helpen tegen het eenzame gevoel. En daarnaast maak je toch nog mooie herinneringen.

 

Toch is het opvoeden van een puppy een hele klus. Een puppy heeft naast aandacht en liefde natuurlijk ook andere spullen nodig om goed op te groeien. In dit artikel zullen die spullen besproken worden. Zodat je helemaal bent voorbereid als je van plan bent om een puppy aan te schaffen.

Een veilige omgeving

Maak je huis volledig puppyproof! Een puppy is natuurlijk gewoon een soort baby. Hier moet rekening mee gehouden worden als je alles veilig wilt hebben voor de puppy. Hiernaast wil je natuurlijk dat al je spullen heel blijven! Leg alle breekbare spullen in ieder geval op een veilige plek waar de puppy niet bij kan. Plaats traphekjes zodat de puppy zichzelf niet kan bezeren. En kijk bijvoorbeeld of er geen ramen zijn waar die bij kan. Als dat wel zo is kan je er misschien beter een extra slotje opzetten.

Ook moet je geen spullen laten slingeren zoals batterijen, medicijnen of de afstandsbediening. Honden houden ervan om op alles te kauwen wat los en vast zit. Hiernaast moet je kijken of je geen planten bezit die slecht kunnen zijn voor de pup. Ook is het handig om te kijken of de pup niet de prullenbak in kan glippen. Er kunnen verschillende scherpe voorwerpen in zitten die de puppy kunnen bezeren.

Speeltjes

je pup moet genoeg uitdaging hebben in de vorm van speeltjes. Je kan hem natuurlijk niet heel de dag bezig houden. Als de pup weinig vermaak heeft kan dit zorgen voor stress. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Ook moet je er voor zorgen dat je kijkt naar de behoefte van jouw hond. Elke pup is verschillend, de 1 moet meer energie kwijt dan de ander. Zorg in ieder geval dat je genoeg speeltjes in huis hebt zodat hij zichzelf kan vermaken.

Slaapplek

Honden hebben meer slaap nodig dan mensen. Een pup slaapt zelfs vaak meer dan 18 uur slaap nodig per dag. Maar dit is ook per pup verschillend. Meestal zoeken ze zelf een slaapplek die hun geschikt vinden. Toch is het altijd goed om hondenmanden of een hondenmand in huis te hebben zodat hij keuze genoeg heeft. Er is genoeg keuze aan hondenmanden, er is er vast wel 1 die mooi bij het meubilair past. Leg de hondenmand op een plek waar het overdag rustig is zodat hij in alle rust zijn slaap kan pakken.

Voeding

Kijk goed welke hondenbrokken goed passen bij jouw pup soort. De voeding is uiterst belangrijk om voldoende te groeien. Dit lijkt heel logisch maar toch kopen mensen vaak maar wat. Je kunt het beste even op internet zoeken welke brokken het beste passen bij jouw pup.