Van puppybrokken naar volwassen hondenbrokken

Hoe spijtig ook, een pup blijft niet altijd maar een puppy. Elke hond zal, hoe klein en schattig ze ook eerst zijn, volwassen worden. Hoe lang dit duur verschilt wel per ras en vooral de grootte van dit ras. Als je hond uitgegroeid is, dan zijn de voedingsbehoeftes ook anders. Zo hebben puppy’s alle voedingsstoffen nodig om uit te groeien tot een volwassen en gezonde hond. Volwassen honden hoeven niet meer te groeien en vragen daarom ook om andere voeding. De vraag wanneer je het beste kan overstappen op de volwassen brokken van https://hondenbrokken.nl/ wordt in dit artikel beantwoord.

Wanneer overstappen op volwassen hondenbrokken

Het is afhankelijk van het volwassen gewicht wanneer je over moet stappen. Kleine hondenrassen zijn eerder volgroeid dan de pups van grote of zelfs giant rassen. Dit zorgt ervoor dat kleine hondenrassen, zoals chihuahua’s, eerder volgroeid zijn dan kleinere rassen. Kleinere rassen hebben een gewicht tussen de 1 en 10 kilo en kunnen overstappen op volwassen voeding bij een leeftijd tussen de 10 en 12 maanden. Heeft u een middelgroot ras zoals een border collie met een volwassen gewicht tussen de 10 en 25 kilo? Dan kan het overstappen op volwassen brokken na 12 tot 15 maanden. De grote rassen, zoals een labrador, die tussen de 25 en 45 kilo gaan wegen zijn volwassen na ongeveer 15 tot 18 maanden. De giant rassen, zoals de Deense dog, van 45 kilogram of meer zijn na zo’n 18 tot 24 maanden volwassen.

De overstap zelf

Het is verstandig om geleidelijk over te stappen als je van dezelfde soort brokken overstapt. Van koudgeperste puppybrokken naar koudgeperste brokken kan het beste in stappen van 25% per 2 dagen. Begin met 75% puppyvoeding en 25% brokken voor volwassen honden en haal steeds 25% van de puppyvoeding af en voeg dit bij het volwassen voer. Zo kan het spijsverteringskanaal van jouw wennen aan de nieuwe voeding en is de kans het kleinst op maag- en darmproblemen.