Zorg dat je hond niks te kort komt!

Als je een hond hebt wil je natuurlijk dat hij niks te kort komt. Voor sommige mensen is hun hond zelfs een soort kindje voor ze. Je weet denk ik wel dat een hond eten, drinken en een goede wandeling nodig heeft, maar er zijn nog veel meer dingen hoe je ervoor kan zorgen dat je hond niks te kort komt.

Een lekker bedje

Het is belangrijk dat je hond een goed en lekker bed heeft. Een hond heeft gemiddeld meer slaap nodig dan een mens, minimaal 15 uur per etmaal. Puppy’s en oude honden nog meer, namelijk 18 tot 20 uur per etmaal. Om ervoor te zorgen dat je hond lekker slaapt zou je een hondenkussen kunnen aanschaffen. Aangezien een hond ook vaak overdag veel slapen is een hondenkussen naast een hondenmand heel fijn om overdag in te liggen.

Beweging

We weten allemaal wel dat honden uitgelaten moeten worden, maar hoe vaak en hoe lang is bij sommige nog een vraag. Iedere hond moet minimaal drie keer per dag uitgelaten worden. Vier keer zou nog beter zijn! Het eerst moment is ’s ochtends vroeg. Het tweede moment ongeveer vier á vijf uur later. Dan nog een keer net voor of na het avondeten en als laatst voor het slapen gaan. Zo heeft de hond genoeg momenten om zijn behoeften te doen. Het ligt wel aan het ras hoe lang het nodig is om te lopen. Zorg ervoor dat er in één van de uitlaatmomenten een grote wandeling gedaan wordt.

Verzorging

Het is belangrijk dat je het gebit en de ogen van je hond goed onderhoud. Het is net zoals bij mensen dat je een tandenborstel en tandpasta aanschaft. Ook zijn oogdruppels handig om in huis te hebben. Dit zorgt voor verzachting, verzorging en bescherming van het hoornvlies. Genoeg dingen om dus rekening mee te houden.