Help! Mijn hond heeft vlooien

Heeft jouw hond vlooien? Vlooien zijn vervelende beestjes die je hond erg dwars kunnen zitten. Wat kun je als hondenbaasje eigenlijk doen om te voorkomen dat jouw hond last krijgt van een irritante vlooienbesmetting? Bij Beestjes Kwijt kun je terecht voor de bestrijding van vlooien.

Hoe herken je vlooien in je huis?

Vlooien zijn piepkleine, bruinzwarte insecten welke met een enorme sprong op je hond of kat, of op jezelf terechtkomen. Ze zuigen zich vol met vloed en laten zich vervolgens weer vallen. Deze vlooienbeten veroorzaken jeuk en rode vlekjes.Als je niet zeker weet of je met vlooien te maken hebt, kijk dan uit naar de vlooienpoepjes. Leg wat van deze poepjes op een witte ondergrond, bijvoorbeeld op een watje, en druppel er een paar druppels water op. Het poepje zal rood worden. Het is namelijk gestold bloed van jou of je huisdier.

Zo bestrijd je een vlooienplaag met de stofzuiger

Gebruik de stofzuiger om het hele huis zorgvuldig te zuigen. Denk hierbij ook aan alle plekken waar je moeilijk bij kunt komen, hier gaan vlooien namelijk heel graag zitten. Denk aan je kunnen van de bank de plinten en natuurlijk de katten of hondenmand. Klop deze eerst goed buiten uit, zodat een groot deel van de vlooien er al vanaf valt. Ook is het verstandig om de auto te stofzuigen. Als je alles gestofzuigd hebt, maak dan de stofzuiger goed schoon.

Bestrijd de vlooien met heet water

Dekens, manden, kussens of andere voorwerpen waar je hond of kat graag op gaat liggen, dienen zo heet mogelijk gewassen te worden. Als het mogelijk is op 90 graden, anders op 50 of op 60 graden. Hierdoor zullen de eitjes en larven het niet overleven. Om zeker te zijn dat nergens vlooien, eitjes of larven achterblijven, is het verstandig om ook de kussens van bijvoorbeeld de bank, maar ook je kleren zo snel mogelijk te wassen. Mocht het niet mogelijk zijn om sommige spullen uit te wassen, zou je ze voor een week vacuĆ¼m kunnen verpakken zodat er geen lucht bij komt. De vlooien zullen het niet overleven door een gebrek aan zuurstof.

Professioneel laten bestrijden

Wanneer dit allemaal niet heeft geholpen of als je simpelweg geen zin hebt in al dit werk, kun je ook contact opnemen met Beestjes Kwijt. Zij komen de vervelende beestjes persoonlijk bestrijden en gaan pas weg als alle vlooien zijn verdwenen. Wacht daarom niet te lang en schakel Beestjes Kwijt vandaag nog in!