De drie grootste problemen die ontstaan als mensen geen dierenverzekering afsluiten

Sommige honden- of katteneigenaren willen geen dierenverzekering afsluiten. Ze vinden het niet nodig, zien er het nut niet van in, of denken dat het te duur is. Zonder een dierenverzekering loop je echter een groot risico om uiteindelijk veel meer geld kwijt te zijn. Daarom is het aan te raden om met de aanschaf van een huisdier altijd een dierenverzekering af te sluiten. Doe je dat niet? Dan zijn dit de risico’s.

Je kunt niet verantwoord zorgen zonder het afsluiten van een dierenverzekering
Een dierenverzekering neemt veel zorg uit handen. Daarom is het afsluiten van een dierenverzekering ook volgens veel dierenorganisaties een voorwaarde voor verantwoord huisdierenbezit. Als een hond of kat ziek is, zou een kleinere portemonnee of lastige financiële situatie van het baasje geen belemmering mogen zijn voor het dier om naar de dokter te kunnen gaan.

Je komt plotseling voor hoge kosten te staan
Zonder dierenverzekeringen is de kans groot dat je plotseling geconfronteerd wordt met onverwachte kosten. Je weet immers nooit wanneer een huisdier ziek wordt. Hoe goed je ook voor het dier zorgt, hij of zij kan altijd een virus oplopen. Katten die graag buiten rondzwerven lopen daarnaast het risico om aangereden te worden door een automobilist of fietser – met alle gevolgen van dien. Een consult bij de dierenarts voor een hond of kat kost gemiddeld ruim veertig euro per keer. Daarbij kunnen ook nog kosten voor een echo, scan, operatie en medicijnen komen. Al snel lopen de kosten op tot boven de honderd euro. Met een dierenverzekering betaal je (afhankelijk van je keuze) slechts een klein bedrag aan eigen risico. Je komt dus niet onverwachts voor hoge kosten te staan. Het advies van veel dierenartsen is: Ga een dierenverzekering afsluiten.

Je dier raakt vermist en je hebt niemand die kan helpen
Een ongeluk zit in een klein hoekje – en een vermissing ook. Met enige regelmaat zie je wanhopige briefjes op een boom hangen, waarop staat: ‘Vermist’ met een omschrijving van de vermiste kat. Een vermissing van je geliefde huisdier is één van de ergste dingen die je kan overkomen. Veel dierenverzekeringen kan je afsluiten met een vergoeding voor (het plaatsen van) een identificerende chip. Daarbij vergoeden veel verzekeringen ook een bepaald bedrag aan opsporingskosten. Zoals het plaatsen van een advertentie in de plaatselijke krant.

Bron: Dierenverzekering.nl