Waarom heeft een hond een mand nodig?

Jouw hond is je lieveling. Niets is zo fijn als lekker met je hond spelen, buiten lekker te ravotten of samen een mooie wandeling te maken. Je hond is je maatje. En jouw hond begrijpt jou, hij voelt feilloos aan hoe het met jou gaat. Uit liefde voor je hond gun je hem daarom het beste. Ik wilde mijn hond een nieuwe mand geven en keek eens online wat er allemaal te koop is. In deze blog leg ik je uit welke hondenmanden er allemaal zijn en welke hondenmand het meest geschikt is voor jouw hond.

Rust is erg belangrijk voor je hond. Net als bij mensen is het voor je hond erg belangrijk dat hij na inspanning kan ontspannen. Als je hond rust, laadt hij op om daarna weer vol energie door te gaan. En je hond heeft veel energie nodig op een dag! Honden doen niets liever dan spelen, rennen en vriendjes maken. Allemaal zaken waar je hond energie voor nodig heeft. Een mand is als een bed, een plekje voor je hond om lekker uit te rusten en bij te komen van alle actie. En een mand is ook een plekje waar je hond even zijn eigen privacy heeft om zich terug te trekken als hij dat wil.

Basic hondenmand

De basic hondenmand is de mand zoals we hem allemaal kennen. Vaak is dit een rieten of plastic “bak”, waar dan een zacht kussentje in ligt. De voorkant is vaak iets lager dan de achterkant, waardoor je hond er makkelijk in kan klimmen. Mensen schaffen dit type mand vaak als eerste aan voor hun hond. En waarom ook niet, deze mand doet prima waar hij voor gemaakt is: je hond kan er lekker in relaxen.

Orthopedische hondenmand

Als je hond wat ouder is, of last heeft van zijn gewrichten, biedt een orthopedische hondenmand uitkomst. Dit type hondenmand is nog meer gericht op comfort en ondersteuning. Vaak zit er namelijk Memory Foam in de mand, een type vulling dat zich automatisch aanpast aan de vorm van je hond. Hierdoor wordt het gewicht van je hond gelijkmatiger over de mand verdeeld en dit zorgt voor minder druk op de gewrichten.

Zelf verwarmende hondenmand

Als jouw hond een koukleum is kan je kiezen voor een zelf verwarmende hondenmand. Bij een dergelijke mand zitten er dik isolatiemateriaal en warme luchtzakjes in de voering. En vaak zit er een laag folie in het kussen die de lichaamswarmte van je hond terug straalt. Zo blijft je hond warm, ook tijdens koude perioden van herfst of winter. Ook handig als je hondenmand op een plek met tocht staat, denk aan je garage.

Er zijn dus allerlei typen hondenmanden, die allemaal andere eigenschappen hebben. Kies een mand die past bij jouw huis en hond, dan zal je hond er het lekkerst in liggen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*