DIEREN-EHBO.NL

Een Huisdier Natuurlijk Genezen

Schimmelinfecties bij hond of kat Afdrukken

Microsporum Canis  (schimmelinfectie)

Is bij de hond en kat het meest nog bij de kat verreweg de belangrijkste ziekteverwekkende schimmel, deze kwaal is zeer infectueus voor andere dieren en mensen, microsporie is een zeer groot probleem in kattenpensions (cattery's )Na een infectie kan een dier gemakkelijk drager en uitscheider worden van deze schimmel. Schimmelinfecties kunnen zich uiten in rode kale plekken met aan de rand erytheem en crustae waarbij kop en ledematen voorkeursplaatsen zijn. Hier spreekt men van ringworm, maar het beeld kan ook andrs zijn een mottige vacht met enkele crustae, hele heftige schimmels kunnen leiden tot ulcera, waarbij de huid is verdwenen en men de onderhuid ziet liggen. Een definitieve diagnose van een schimmelinfectie gebeurt aan de hand van een schimmelkweek (dermatofytentestmedium)

Preventie; schimmelinfecties komen voor op plaatsen waar veel dieren bij elkaar zijn, ook op plaatsen waar regelmatig nieuwe dieren (misschien wel drager) aan een groep worden toegevoegd kan men een schimmelinfectie verwachten.

eigenaren van dierenpensions en/of cattery s)moeten regelmatig de huid van de dieren m.b.v. een ultraviolette lamp  controleren, neem regelmatig kweken van de huid van de dieren die langere tijd bij elkaar zijn en waarbij er nieuwe bij gekomen zijn. Hou het liefst nieuwe dieren 4 weken in quarantaine.

Therapie; Behandelen van de aangedane huid, scheren van langharige dieren wordt aangeraden, ruimten ontsmetten, ook bij mensen komt deze schimmel voor de gewenste behandeling wordt door een huisarts bepaald.

All-Septicum
All-Septicum
Contacteer ons voor een prijsopgave
Toevoegen
Aloe vera jelly
Aloe vera jelly
€ 18.95
Toevoegen
Groene Leem Wond Pasta
Groene Leem Wond Pasta
€ 20.29
Toevoegen
 
(c)2010 white-beauties.nl